2009-02-6/8 SM RESULTAT & Gafsele Open RESULTAT
* Godkänt 1a pris i Slädhundprov 3
* Vårt andra mål var att ta oss upp på pallen. Det klarade vi på vår tredje tävling.
4-spann; Haldex, Tióne, Pya och Niro (3a av 12 startande - SM Brons och Brons Gafsele Open)
foto: Sandra Olofsson

DAG 1

Vår tredje tävling för i år och med hjälp av Niros uppfödare Runa och Sture kom vi alla dagar i god tid till start. Efter Hamras misslyckande i starten var jag glad ha hjälp alla dagar. Vi gick ner med 20 minuter till godo och min rutin dessa tre dagar känns som en bra start på att bygga upp grunden till hur man lyckas med att inte komma för sent. Första dagen handlade främst om att ta sig i tid till start och det lyckades vi med. Sen körde vi, jag och hundarna. Och taggade var vi! Tydligen så taggade att vi kom in som etta till och med.

Fullt ös i starten
foto: Sandra Olofsson

 


DAG 2

Med lånad släde av Adam och Sandra tog vi oss i mål andra dagen

 

Jag var riktigt nervös på morgonen och hade stora problem med att få ner frukosten. Jag lyckades få i mig två glas vatten och lite yoghurt. Vattnet gjorde susen iallafall och jag kunde springa uppför den branta backen utan att jag kände mig svimfärdig på släden efteråt. Jag kände mig lite stressad att inte ha något fysiskt spann att jaga men vi gjorde vårt bästa och såg inte till någon bakom oss. Som regel brukar jag inte se mig om förrän jag har de sista 800 metrarna kvar. Det är mindre stressigt så. Vi tappade den här dagen och låg inför sista dagen på bronsplatsen, med 20 sekunder till godo på Marie Israelsson, som låg på en fjärde plats efter att ha haft riktigt strul på första dagens körning.


DAG 3

Tack vare min starka visualisering, såg jag framför mig hur mitt spann gick ikapp och körde om framförvarande spann, vilket vi också gjorde dag tre. Vi var ifatt strax innan där de tog mellantiden och den branta uppförsbacken. I backen sprang vi om och sen försökte vi hålla undan, men det gick inte. Den ena ledarhunden störde oss lite, då han försökte bita i min slädsäck. När spannet sen skulle försöka gå om, nöp samma hund till Niro i häcken, vilket gjorde att Niro slutade dra för ett tag. Han kom igång sen igen tack och lov. Nån kilometer innan mål krävde föraren i det omkörda spannet att jag skulle stanna, vilket jag gjorde. Tydligen hade han ropat stanna flera gånger, men jag som hade mössa och halsduk över huvudet, hörde bara att han hejade på sina hundar. Vi stannade och stod still, i väntan på att han skulle komma iväg. Väl på väg igen, kom skylten 800m och sen kom vi inte om. Man har ju ingen skyldighet att släppa förbi någon efter den skylten. Inte ens om man har det långsammare spannet. Jag försökte tränga mig, men hundarna kom ut i lössnön och Pya trasslade in sig över Niros neckline, så jag valde att bromsa och ligga kvar bakom ända in i mål. Förlorade många sekunder på det här, men allt som allt är vi väldigt nöjda med att vi lyckades hålla vår bronsplacering. När jag såg mig om såg jag Marie komma...

Trött och sliten efter en intensiv helg! Men glad för min allra första pallplacering... 2 st till och med

Stort grattis för jättebra körning Marie och en välförtjänt silvermedalj!!! Och grattis till Helen som knep guldet, som körde jämnt och fint alla tre dagarna!!

Många tack till Runa och Sture som gav mig en fantastisk starthjälp alla tre dagar! och TUSEN TACK Adam och Sandra!!! Utan er hade det inte blivit nån medalj, så jättetack för lån av släde!!!

Stort tack till Gafsele Slädhundklubb för ett jättebra och välordnat arrangemang!!