2009-01-10/11 Lillholmsjö KM RESULTAT
* Vi klarade vårt uppsatta mål för säsongen: Att få ett förstapris i slädhundprov 3.
4-spann; Pya, Haldex, Tióne, Niro (4e plac av 20 startande)

 

Mitt 10års-jubileum. Första släddebuten med bara egna hundar där två är egenuppfödda. foto: Brenda Golverdingen

DAG 1 - bara nån minusgrad, så lite väl varmt väder

Tack vare Nanaimos husse, Wilbert, fick vi en otroligt bra start. Han hjälpte mig med hundarna och det gick verkligen superbra med hans hjälp och jag var i god tid till starten. Pya och Haldex i led, Tióne och Niro bak. Alla hade druckit bra förutom Pya, som inte druckit en droppe. Det straffade sig såklart och Pya snappade snö mer än halva banan. Varje gång hon tog snö stannade hon till lite grann, vilket inte var så bra när vi hade kört om Pär Moberg som låg före oss. Vi kunde inte dra ifrån. Sen kom Helene Israelsson och vid ett tillfälle stannade Pya så snabbt att jag inte hann med, vilket gjorde att Tióne lyckades trassla in sig så hon hamnade bakochfram med linorna runt midjan. Snabbt ankrade jag upp och redde ut, men Moberg och Israelsson såg jag inte till. Fast vi kom ifatt igen och körde om dom och höll ifrån ända in i mål.

Full fart i starten
foto: Kalle Larsson
Uppför sista backen mot målet
foto: Wilbert Golverdingen
På målsnöret hade vi rätt bra fart ändå
foto: Kalle Larsson
Jag är på väg att ge Pya en välförtjänt kram efter målgång dag 1.
foto: © Malin Sundin

 


DAG 2

foto: Kalle Larsson
Eftersom Pya inte drack, valde jag att sätta upp Tióne bredvid Haldex, vilket visade sig vara ett perfekt val. De var otroligt duktiga och vi förbättrade vår tid från dag 1 med 48s, dagens andra bästa tid. Vi hade inget strul alls och vi körde upp och gick om de två spannen före oss, vilket gjorde att vi klättrade två placeringar. Omkörningarna gick jättebra, unghundarna verkar inte ha några som helst problem med att jaga upp och gå om främmande spann. MYCKET bra driv på Tióne och Haldex tillsammans.

foto: Kalle Larsson

På NN's KM lyckades jag och hundarna komma in på silverplatsen
foto: © Malin Sundin
 
Jag vill tacka Wilbert för starthjälp på lördagen och Kalle för hjälpen på söndagen. Och ett stort tack till Torhild o Kalle för 'markservicen' ni stod för! God mat Torhild! och Kalle, TACK för alla underbara bilder!! Och inte minst, tack till 'hundbonde' Malin, för trevligt sällskap och en för jäkla god kaka! Vi bunkrar snart ihop igen...